Duurzame energie
Duurzame energie is groene energie. Het is energie opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals de zon, de buitenlucht, het grondwater en de bodem. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals aardolie en -gas is hun impact op het milieu miniem. Het grootste voordeel voor jou is dat moeder aarde de energie aanlevert.
En zij stuurt geen energiefactuur.
Geothermische warmtepomp
Geothermische warmtepomp met ventilatie D (gebruiken graag)
Hybride lucht water warmtepomp met gasketel (zeker plaatsen)
Ketel met warmtepompboiler
Warmtepompen
De warmtepomp is op dit moment één van de meest milieuvriendelijke manieren om een woning te verwarmen. Warmtepompen halen 80% van hun energie uit water, de aarde en de lucht. Dankzij de zon zit daar massa’s warmte opgeslagen. Ook in de winter. En die energie kost niets. Handig voor milieu en portemonnee dus. Vraag zeker om extra informatie.
Lucht en water
Een luchtwarmtepomp gebruikt de buitenlucht om water in jouw woning te verwarmen.
Er zijn echter ook luchtwarmtepompen die tot buitentemperaturen van – 20° C jouw woning kunnen verwarmen. Hierbij is een gasketel overbodig.
Geothermisch
Een geothermische waterpomp onttrekt warmte uit de bodem. Die ontstaat door temperatuurverschillen in het grondoppervlak en dieper gelegen warmtereservoirs. Een buizensysteem in de bodem neemt de natuurlijke aardwarmte op om warm water te produceren.
Geothermische warmtepomp
Geothermische warmtepomp met ventilatie D
Hybride lucht water warmtepomp met gasketel
Ketel met warmtepompboiler
Zonneboiler (enkel sanitair warm water)
Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om sanitair warm water te verwarmen. Hoe werkt het? Collectoren nemen warmte op uit de zon en transporteren die naar de warmtewisselaar. Die geeft de warmte op haar beurt over aan het water. Zelfs als de zon nauwelijks schijnt, kan een zonneboiler warmte genereren. Je hebt wel steeds een extra systeem nodig voor het geval je meer warm water nodig hebt dan de boiler op dat moment kan opwarmen.
Er bestaan veel types zonneboilers binnen tal van prijsklassen. Vraag gerust om meer informatie. Wij staan voor je klaar.
Regenwaterrecuperatie
Per dag verbruik je zo’n 110 liter leidingwater. Dat is veel, want leidingwater wordt alsmaar schaarser en duurder. Door regenwaterrecuperatie kan je een groot deel van je verbruikte water door regenwater vervangen. Dat is milieuvriendelijk én je bespaart geld.
Regenwaterrecuperatie houdt dus in dat je regenwater gaat opslaan en hergebruiken. Er bestaan al heel wat innovatieve recuperatiesystemen die het water opslaan, filteren en naar verschillende aftappunten brengen.
Waarvoor kan je gefilterd regenwater gebruiken?
Om je toilet door te spoelen
Voor je wasmachine
Om je tuin te besproeien
Om je toilet door te spoelen
Om je huis schoon te maken
Wil je meer informatie of te weten komen wat in jouw woning mogelijk is? Maak een afspraak. We leggen het je haarfijn uit.