Duurzame energie

Duurzame energie

Duurzame energie is groene energie. Het is energie opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals de zon, de buitenlucht, het grondwater en de bodem. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals aardolie en -gas is hun impact op het milieu miniem. Het grootste voordeel voor jou is dat moeder aarde de energie aanlevert.
​​​​​​​En zij stuurt geen energiefactuur.

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Geothermische warmtepomp

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Geothermische warmtepomp met ventilatie D (gebruiken graag)

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Hybride lucht water warmtepomp met gasketel (zeker plaatsen)

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Ketel met warmtepompboiler

Warmtepompen

De warmtepomp is op dit moment één van de meest milieuvriendelijke manieren om een woning te verwarmen. Warmtepompen halen 80% van hun energie uit water, de aarde en de lucht. Dankzij de zon zit daar massa’s warmte opgeslagen. Ook in de winter. En die energie kost niets. Handig voor milieu en portemonnee dus. Vraag zeker om extra informatie.

Lucht en water

Een luchtwarmtepomp gebruikt de buitenlucht om water in jouw woning te verwarmen.

Er zijn echter ook luchtwarmtepompen die tot buitentemperaturen van – 20° C jouw woning kunnen verwarmen. Hierbij is een gasketel overbodig.

Geothermisch

Een geothermische waterpomp onttrekt warmte uit de bodem. Die ontstaat door temperatuurverschillen in het grondoppervlak en dieper gelegen warmtereservoirs. Een buizensysteem in de bodem neemt de natuurlijke aardwarmte op om warm water te produceren.

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Geothermische warmtepomp

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Geothermische warmtepomp met ventilatie D

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Hybride lucht water warmtepomp met gasketel

 Sanitair | Smart-Site Sani Klima

Ketel met warmtepompboiler


Zonneboiler (enkel sanitair warm water)

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om sanitair warm water te verwarmen. Hoe werkt het? Collectoren nemen warmte op uit de zon en transporteren die naar de warmtewisselaar. Die geeft de warmte op haar beurt over aan het water. Zelfs als de zon nauwelijks schijnt, kan een zonneboiler warmte genereren. Je hebt wel steeds een extra systeem nodig voor het geval je meer warm water nodig hebt dan de boiler op dat moment kan opwarmen.

Er bestaan veel types zonneboilers binnen tal van prijsklassen. Vraag gerust om meer informatie. Wij staan voor je klaar.

Warmtepompboilers
​​​​​​​(enkel sanitair warm water)

Haal warmte uit de omgevingslucht voor sanitair warm water

Regenwaterrecuperatie

Per dag verbruik je zo’n 110 liter leidingwater. Dat is veel, want leidingwater wordt alsmaar schaarser en duurder. Door regenwaterrecuperatie kan je een groot deel van je verbruikte water door regenwater vervangen. Dat is milieuvriendelijk én je bespaart geld.

Regenwaterrecuperatie houdt dus in dat je regenwater gaat opslaan en hergebruiken. Er bestaan al heel wat innovatieve recuperatiesystemen die het water opslaan, filteren en naar verschillende aftappunten brengen.

Waarvoor kan je gefilterd regenwater gebruiken?

Om je toilet door te spoelen

Voor je wasmachine

Om je tuin te besproeien

Om je toilet door te spoelen

Om je huis schoon te maken

Wil je meer informatie of te weten komen wat in jouw woning mogelijk is? Maak een afspraak. We leggen het je haarfijn uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over onze producten? Of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden je zo snel mogelijk.

Contacteer ons